Account Manager

geplaatst in: Commerciele Vacatures | 0

Profextru Productie, gevestigd in Hardenberg, is een succesvol internationaal bedrijf. Met 40 medewerkers en een no nonsens cultuur, houdt zij zich (onder de merknamen Combiboard en Prolock) bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van duurzame kunststof profielsystemen, zoals damwanden, panelen en systeemwanden voor de bouw, stallenbouw, en oeverbescherming. Moderne productieprocessen, gekenmerkt door innovatie en controle, vormen de basis van kwaliteitsproducten. Profextru heeft de ambitie om systemen continu te verbeteren en te vernieuwen. De inzet van het bedrijf daarbij is om de verworven marktpositie te behouden en te verbeteren. Voor meer informatie zie ook onze site. www.profextru.nl. De productlijn Combiboard wordt veel toegepast in de agrarische sector, de bouw en industrie wereldwijd. Vanwege de sterke groei van de organisatie in het geheel en in het Combiboardsegment zijn wij voor deze productgroep op zoek naar een bevlogen:

                   ACCOUNT MANAGER m/v

(die met ons wil groeien in een duurzame markt)

Context

In deze nieuwe functie werk je samen met een zeer ervaren en bevlogen collega, we vinden je instelling dan ook minstens even belangrijk als je kennis. Onze markt is groeiende en als jij gedreven wordt door onze duurzame producten en affiniteit hebt als salesmanager met onze klanten in de agrarische sector, de bouw óf in de industrie leren we je graag kennen.

Voornaamste taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden:

 • In eerste instantie onderhoud je contacten met bestaande relaties in de “combiboardsectoren” en verkoop je je producten aan hen.
 • Samen met ons stel je de verkoopstrategie vast en breng je potentiele klanten in kaart.
 • Dan ontwikkelen we een plan hoe de markt verder te bewerken. Als dit duidelijk is reis je zelfstandig zowel binnen als buiten Nederland, uiteraard kun je daarbij altijd terugvallen op overleg met ons.
 • Regelmatig is er commercieel overleg met je collega accountmanagers, graag horen we daarin ook jouw ideeën en visie op zaken.
 • Daarnaast werk je op effectieve wijze samenwerken met je collega’s van de binnendienst.
 • Naast je collega  accountmanager ontwikkel je je eigen marktsegment waarvoor je verantwoordelijk wordt. Hierin bepaal je in overleg met ons de bijbehorende acties en kom je met ideeën hoe dit marktsegment te bewerken en uit te breiden. Samen vergroten jullie op deze wijze steeds verder de markt.

Plaats in de organisatie:

In deze functie werk je nauw samen met je directe collega en rapporteer je aan de Algemeen Directeur. In dit kleine team hou je elkaar scherp, help je elkaar en ga je voor resultaat.

Wat wij zoeken:

 • Een HBO’er met enkele jaren ervaring in een accountmanagersfunctie die toe is aan een volgende stap met meer verantwoordelijkheid en internationale kansen.
 • Je hebt affiniteit met ons duurzame product en vindt het leuk om te pionieren in een markt die veel potentie biedt en voor een groot deel nog open ligt.
 • Als accountmanager loop je al enkele jaren mee en heb je bewezen dat je kunt verkopen en adviseren. Daarbij beschik je als jong professional over de gave om nieuwe klantrelaties te binden en deze op authentieke wijze verder te ontwikkelen.
 • Na een gedegen inwerkperiode ga je, in afstemming met ons grotendeels zelfstandig te werk en bezoek je (inter)nationale klanten.
 • Gezien onze huidige klantengroep is ervaring in de agrarische sector, de bouw of industrie een pré maar geen must.
 • Je bent bereid om te reizen binnen en buiten Europa en je hebt een gedegen kennis van de Engelse en Duitse taal. Je standplaats is Hardenberg.

In je houding ben je proactief en zelfstandig, in staat en bereid om je eigen plannen te maken en te realiseren. Je wordt blij van het sluiten van de deals en het onderhouden van contacten. Met vrijheid kun je goed omgaan en je voelt je verantwoordelijk voor de resultaten in je baan. Je bent een doorzetter met een hoge gunfactor die goed kan samenwerken. Gezien de samenstelling van het team ligt je leeftijd idealiter rond de 30 jaar.

Wat wij bieden:

Een commerciële functie met volop eigen inbreng en dus ook ruimte voor jou om te groeien en je te ontwikkelen. Een solide internationaal georiënteerde organisatie met interessante eigen innovatieve producten en een markt die veel potentie biedt. Een no nonsens cultuur, met korte communicatielijnen en gedreven betrokken collega’s. De arbeidsvoorwaarden zijn passend bij de functie.

Interesse?

Mocht je voldoen aan de gestelde eisen en willen reageren, stuur dan je motivatie waaruit je geschiktheid blijkt en met je CV naar ons via onderstaand contactformulier.

 

Als je jezelf herkent in bovenstaand profiel, stuur dan je sollicitatie per e-mail naar:

* verplicht veld

Acceptable file types: doc,docx,pdf,txt.
Maximum file size: 1mb.