Agile Test Engineer

Agile Test Engineer

Stratech is in 30 jaar tijd uitgegroeid tot een succesvol dynamisch en innovatief internetbedrijf met ruim 70 medewerkers. Stratech is specialist in de ontwikkeling, verkoop en implementatie van gebruiksvriendelijke softwareoplossingen. Dat doen zij voor organisaties die actief zijn in de markten Sociaal Financieel, Recreatie en Logistiek & Industrie. Stratech is gevestigd op het Business & Sciencepark in Enschede.

Ben jij de ervaren Agile Test Engineer die wij zoeken voor de (door)ontwikkeling van onze innovatieve en gebruiksvriendelijke softwareproducten?

Wat is je rol?

Als Agile Test Engineer werk je vanuit jouw ontwikkelteam mee aan de nieuwe generatie Stratech producten. Daarnaast ben je betrokken bij de doorontwikkeling van de bestaande standaard softwareoplossingen.

Als Agile Test Engineer werk je in een dynamische omgeving en ben je in staat om de kwaliteit van onze applicaties naar een hoger niveau te brengen. Je bewaakt de kwaliteit en zorgt ervoor dat de applicaties blijven voldoen aan de hoge kwaliteitseisen. Met jouw oog voor detail test je niet alleen of de applicatie functioneel goed werkt, maar ook of deze voor de gebruiker werkbaar is. Een goede performance is voor jou zeer belangrijk.

Je bent een gedreven en oplossingsgerichte collega die zelfstandig in staat is om, binnen de afgesproken planning, volledig geautomatiseerde testen op te stellen en uit te laten voeren. Je signaleert fouten en onvolkomenheden in de software en initieert verbeteringen. Je werkt mee aan de continue verbetering van de applicaties en het ontwikkeling- en testproces. Als Agile Test Engineer denk je vanuit de gebruiker en denk je mee in hoe wij innovatieve producten kunnen ontwikkelen.

Je maakt deel uit van een ontwikkelteam dat volgens de scrummethodiek onze software verder uitbouwt en verbetert. Samen met de Product Owner denk je mee in het beschrijven van user stories en je bent in staat om de gewenste functionaliteiten vanuit een gebruikersperspectief te testen.

Wie zoeken wij?

Om je taken goed te kunnen uitvoeren beschik je over een afgeronde Hbo (of gelijkwaardige) opleiding. Je beschikt over aantoonbare meerjarige ervaring als Test Engineer in een Agile/Scrum omgeving.

De volgende kenmerken zijn vereist:

 • Ervaring met het specificeren van testcases
 • Ervaring met het testen van client server softwareen (web)services
 • Analytischen gestructureerd ingesteld
 • Goede communicatievevaardigheden (in het Nederlands en Engels)
 • Je bent een teamplayer
 • Je bent een inspirerende, creatieveen innovatieve persoonlijkheid
 • Je hebt ervaring met de scrummethodiek
 • Onderstaande kenmerken zijn gewenst:
 • Kennis van SQL (Sql Server en Oracle)
 • Ervaring met het testen van webapplicaties
 • Ervaring met automatische test tools (Telerik test studio, Test Complete)
 • Kennis van XML
 • Aantoonbare ervaring met gangbare testmethodieken (bijvoorbeeld TMAP)

De volgende karakteristieken en competenties zijn van belang om in de functie van Agile Test Engineer succesvol te kunnen zijn: unieke complexe problemen oplossen, verbeteren processen, visie op het testproces, out-of-the-box kunnen denken, vernieuwend, overtuigingskracht, durf, nauwkeurig, actief, alert, flexibel, klantgericht, prestatie gedreven en gestructureerd werken.

Waarom werken bij Stratech?

Naast een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een goede pensioenregeling, internetvergoeding, winstdelingsregeling en incentives, biedt Stratech de medewerkers volop de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. Stratech gaat regelmatig in gesprek met haar medewerkers om in te kunnen spelen op individuele behoeften en bieden hen de mogelijkheid om door te groeien. Bij Stratech gaan persoonlijke groei en organisatieontwikkeling met elkaar gepaard. Op deze manier is en blijft werken bij Stratech voor iedereen een uitdaging!

De leuke informele cultuur waarin professionaliteit, kennis(deling), collegialiteit, initiatief en plezier hand in hand gaan maakt Stratech tot een boeiende en inspirerende werkgever. Zij hechten veel waarde aan de informele werksfeer binnen Stratech. Dit bevorderen zij door het hebben van een actieve personeelsvereniging, waarbij iedereen is aangesloten, een vaste vrijdagmiddagborrel en diverse activiteiten met jouw collega’s.

Geïnteresseerd in deze functie?

Spreekt de functie van Agile Test Engineer jou aan? Neem dan contact op met Hilco Kwast via 06 22 922 001 om je interesse kenbaar te maken. Natuurlijk kun je ook direct solliciteren door je motivatie en CV op te sturen via onderstaande sollicitatieknop.

Sluit Menu